ΠΟΝΤΟΙ ανά μερίδα: 6 ½
ΠΟΝΤΟΙ ανά μερίδα με τυρί: 9 ½
Υλικά
210 γρ. κιμά βοδινό άπαχο
1 ΚΣ λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου σπασμένη και λιανισμένη
½ κονσέρβα τομάτα ψιλοκομμένη (ή φρέσκη τριμμένη)
Λίγη τομάτα πελτέ
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
5-6 μπαχάρια ολόκληρα
1 δαφνόφυλλο
200 γρ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Ετοιμασία
Ζεσταίνω το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω τον κιμά μέχρι να "πιει" το ζουμί που θα βγάλει. Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύω μέχρι ο κιμάς να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Ρίχνω τις τομάτες, τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα, ανακατεύω καλά μέχρι να κοκκινήσει όλο το φαγητό καλά και προσθέτω ζεστό νερό κι αφήνω να βράσει (προσθέτω κι άλλο αν χρειαστεί).
Σε κατσαρόλα βράζω τα ζυμαρικά μου, τόσο όσο τα θέλω μαλακά. Στραγγίζω και σερβίρω. Αν θέλω προσθέτω και 2 ΚΣ (30 γρ.) τυρί τριμμένο (χωρίς να ξεχάσω να υπολογίσω τους ανάλογους ΠΟΝΤΟΥΣ).
Σημείωση: 100 γρ. ζυμαρικά ωμά δίνουν περίπου 300 γρ. βρασμένα!
This entry was posted
on Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2024
and is filed under
Ζυμαρικά,
Κρεατικά
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.