Σουφλέ ζυμαρικών με πιπεριές

Αναρτήθηκε σε:

Γευστικό, εύκολο και γρήγορο

Μερίδες: 4
ΠΟΝΤΟΙ ανά μερίδα: 6,5

Υλικά 
250 γρ. κοραλάκι (ζυμαρικό) ωμό
6 φέτες Μπέικον
1 κγ λάδι
1 κόκκινη πιπεριά,
1 κίτρινη πιπεριά,
1 πορτοκαλιά πιπεριά
1 μικρό κουτί Μανιτάρια
200 γρ. τυρί κότατζ
2,5 φλυτζάνια γάλα 1%
2,5 ΚΣ κορν φλάουρ
90γρ τριμμένο γκούντα λάιτ (ή οποιοδήποτε ημίσκληρο τυρί λάιτ)
1 κγ ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση
Βράζουμε το κοραλάκι και το σουρώνουμε.
Κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριές και το μπέικον. Σουρώνουμε τα μανιτάρια.
Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι "να κάψει" και σωτάρουμε να μαλακώσουν τις πιπεριές, τα μανιτάρια και στο τέλος προσθέτουμε και το μπέικον. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κοραλάκι, το τυρί κότατζ, το μισό τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
Αλείφουμε με το λαδάκι ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και βάζουμε μέσα το μίγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: Βράζουμε το γάλα, (κρατάμε μισό φλυτζάνι για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ). Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, και όταν πήξει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μίγμα με τα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και με λίγη πάπρικα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 για 30 λεπτά περίπου.

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2024 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου