Μερίδες: 4
ΠΟΝΤΟΙ ανά μερίδα: 8
Υλικά
4 μερίδες κοτόπουλου (μπούτι ή στήθος με την φτερούγα)
½ κγ ρίγανη ξερή ή 1 ½ κγ φρέσκη ψιλοκομμένη
¼ κγ σκόνη σκόρδου
60 γρ. βούτυρο
90 ml χυμό λεμονιού ή 1 μέτριο λεμόνι
Αλάτι - πιπέρι
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με την ρίγανη και το σκόρδο. Λιώνουμε το βούτυρο σε γάστρα, τοποθετούμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε το κοτόπουλο, χωρίς να σκεπάσουμε το σκεύος για 30' περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Γυρνάμε τα κομμάτια μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα ια άλλα περίπου 30. Στύβουμε το λεμόνι πάνω απ' το κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15' σε σβησμένο φούρνο. Τοποθετούμε έπειτα σε πιατέλα και σερβίρουμε.
This entry was posted
on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024
and is filed under
Πουλερικά
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.