Μελομακάρονα Weight Watchers

Αναρτήθηκε σε:

ΠΟΝΤΟΙ ανά κομμάτι:    2        

Υλικά για 18 κομμάτια
240 γρ. αλεύρι ή σιμιγδάλι
1 ½ κγ μπέϊκιν πάουντερ
4 ΚΣ λάδι
15-18 κγ σόδα-αναψυκτικό
6 ΚΣ ζάχαρη
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
1 κγ κανέλα
1 κγ γαρύφαλλο

Για το σιρόπι
¾  φλ. νερό
3 ΚΣ ζάχαρη
2 ΚΣ μέλι
1 ½ κγ σουσάμι (προαιρετικό)
1 ξυλάκι κανέλλας
4-5 γαρύφαλλα

Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σόδα, και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με τη σόδα. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει η ζύμη ενιαία και αφράτη. Την πλάθουμε σε 18 μελομακάρονα που βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Παράλληλα, φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας για λίγο σε μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το σουσάμι.
Βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι. Τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου