ΠΟΝΤΟΙ μερίδας: 3
Υλικά
250 γρ. φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 τομάτα ώριμη τριμμένη
1 ΚΣ τομάτα πελτέ
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1 ΚΣ ελαιόλαδο
1 ΚΣ βεγκέτα (χωρίς ζάχαρη) ή μαϊντανό ψιλοκομμένο φρέσκο
Αλάτι - πιπέρι
Ετοιμασία
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτω τα φασολάκια, τα ανακατεύτω τόσο όσο χρειάζεται για να αλλάξουν χρώμα (αν είναι φρέσκα). Ρίχνω τις τομάτες, την βεγκέτα κι αλατοπιπερώνω. Προσθέτω ζεστό νερό κι αφήνω να βράσουν τα φασολάκια μέχρι να πιουν του ζουμί και μαλακώσουν.
Σερβίρω μαζί με 30 γρ. τυρί φέτα (προαιρετικά), χωρίς να ξεχάσω να υπολογίσω και του πόντους του τυριού.
This entry was posted
on Τετάρτη, Οκτωβρίου 16, 2024
and is filed under
Λαδερά,
Λαχανικά
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.