Μερίδες: 6
ΠΟΝΤΟΙ ανά μερίδα: 9
Υλικά
1 κοτόπουλο 2 κιλών, κομμένο σε 8 κομμάτια
125 ml ελαιόλαδο
60 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. βούτυρο
225 γρ. μανιτάρια σιτάκε (ή πλευρώτους), σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου
185 ml ξηρό λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
1 κγ βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κγ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
80 ml τομάτα πασάτα
Αλάτι
Ετοιμασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρουμε το κοτόπουλο με το λάδι, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε άλλο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τα οποία σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 4' ακόμη. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ρίχνουμε από πάνω το κρασί. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το βασιλικό και το πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 15' περίπου, με μισοσκεπασμένο το σκεύος. Έπειτα ρίχνουμε την τομάτα κι αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε χωρίς να σκεπάσουμε σε χαμηλή φωτιά για 15' ή παραπάνω αν χρειάζεται κι έπειτα σερβίρουμε.
This entry was posted
on Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024
and is filed under
Πουλερικά
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.