Υλικά για 24 κομμάτια
240 γρ. αλεύρι
4 ΚΣ μαργαρίνη
6 ΚΣ ζάχαρη
2 κγ. μπέϊκιν πάουντερ
6-8 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου ή άρωμα βανίλιας
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
3 κρόκους αυγών
5 ΚΣ ζάχαρη άχνη
⅓ φλ. ανθόνερο
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν καλά. Χτυπάμε καλά την μαργαρίνη με την ζάχαρη. Προσθέτουμε την εσάνς ή το άρωμα, τον χυμό και τους κρόκους. Συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά έως ότου γίνει το μείγμα πολύ αφράτο και λείο. Τότε προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή, αφράτη ζύμη. Ζυγίζουμε την ζύμη και την μοιράζουμε σε ίδιου βάρους 24 μπαλάκια. Πλάθουμε σε κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε αφού κατεβάσουμε πλέον την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς, για 30-25' μέχρι να ροδίσουν. Όταν τους βγάλουμε απ' τον φούρνο, ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.
This entry was posted
on Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024
and is filed under
Γλυκά κεράσματα
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.