ΠΟΝΤΟΙ ανά μερίδα σούπας: 5
Υλικά
1 κοτόπουλο, 2 κιλών περίπου, καλά πλυμμένο
3 λίτρα κρύο νερό
1 κγ αλάτι
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 παστινάκη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
½ κγ θυμάρι αποξηραμένο ή 1 ½ κγ φρέσκο
1 κύβο κότας
Ετοιμασία
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και το κοτόπουλο και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζουμε όσο βράζει.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά όταν τελειώσει το ξάφρισμα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο (περίπου 1 ½ ώρα).
Αφήνουμε να κρυώσει το ζουμί κι αφαιρούμε το κοτόπουλο. Στραγγίζουμε τον ζωμό σε μπωλ, το σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Έπειτα αφαιρούμε το λίπος που έχει βγει στην επιφάνεια.
Χρησιμοποιούμε τον ζωμό στις συνταγές όπως αναγράφεται (συνήθως θέλει 150 ml). Το κοτόπουλο το χρησιμοποιούμε σαν σαλάτα ή σε άλλες συνταγές που το θέλουν μαγειρεμένο.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά το ζουμί, ρίχνουμε πάλι το κοτόπουλο μέσα μαζί με τα λαχανικά (αφού έχουμε αφαιρέσει το λίπος και καθαρίσει το κοτόπουλο) και μοιράζουμε σαν σούπα.
This entry was posted
on Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024
and is filed under
Ζωμοί,
Πουλερικά
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.