Αρνάκι κρασάτο

Αναρτήθηκε σε:

Μερίδες:  
ΠΟΝΤΟΙ ανά μερίδα: 6

Αφήνουμε το κρέας να σταθεί 10' μετά το μαγείρεμα, αυτό κάνει το κόψιμο του πιο εύκολο!

Υλικά
450 γρ. μπουτάκι αρνιού, χωρίς λίπος
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες
150 ml ζωμό λαχανικών
1 ΚΣ αλεύρι
150 ml κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα τομάτες ψιλοκομμένες 
1 ΚΣ φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
115 γρ. καπάκια μανιταριών
Αλάτι - πιπέρι

Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το αρνάκι, το οποίο τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει καστανό χρώμα, απ' όλες τις μεριές και το μεταφέρουμε σε πυρέξ ή γάστρα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Διαλύουμε το αλεύρι σε 2-3 κουταλιές σούπας ζωμό και τον ρίχνουμε στον υπόλοιπο ζωμό. Τον ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα κρασί και τις τομάτες. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το εστραγκόν και τα μανιτάρια να βράσουν κι αυτά. Αλατοπιπερώνουμε κι απλώνουμε την σάλτσα πάνω στο αρνί. Σκεπάζουμε το πυρέξ.
Βάζουμε στον φούρνο και μαγειρεύουμε για 40' μέχρι να μαλακώσει.
Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε οποιοδήποτε λίπος βγει στην επιφάνεια με μια μικρή κουτάλα. Έπειτα βγάζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Μειώνουμε την ποσότητα της σάλτσας βράζοντας την σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε το αρνάκι με την σάλτσα.

This entry was posted on Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2024 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου