Φακές σούπα

Αναρτήθηκε σε:

Μερίδα:        1        
ΠΟΝΤΟΙ μερίδας:     7   

Υλικά
100 γρ. ωμές φακές
1 ΚΣ λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου σπασμένες
1 ΚΣ τομάτα πελτέ (ή 1 φρέσκη ώριμη τριμμένη τομάτα)
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
1 δαφνόφυλλο

Ετοιμασία
Νεροβράζουμε τις φακές μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας νερό κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν.
Εναλλακτικά αν θέλουμε, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο προηγουμένως, ρίχνουμε την τομάτα και λίγο νερό να πάρουν βράση ώστε να γίνουν σάλτσα και τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (μαζί με ανάλογο νερό ώστε να βράσει το φαγητό.


This entry was posted on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2024 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου