ΠΟΝΤΟΙ μερίδας: 7
Υλικά
100 γρ. ωμές φακές
1 ΚΣ λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου σπασμένες
1 ΚΣ τομάτα πελτέ (ή 1 φρέσκη ώριμη τριμμένη τομάτα)
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
1 δαφνόφυλλο
Ετοιμασία
Νεροβράζουμε τις φακές μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.
Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτοντας νερό κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν.
Εναλλακτικά αν θέλουμε, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο προηγουμένως, ρίχνουμε την τομάτα και λίγο νερό να πάρουν βράση ώστε να γίνουν σάλτσα και τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (μαζί με ανάλογο νερό ώστε να βράσει το φαγητό.
This entry was posted
on Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2024
and is filed under
Όσπρια
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.