ΠΟΝΤΟΙ ανά τεμάχιο: 1
Υλικά
90 γρ. καρύδα τριμμένη
40 γρ. καρύδια πεκάν, ελαφρά ψημένα και ψιλοκομμένα
2 ΚΣ κρέμα γάλακτος
¼ κγ εκχύλισμα πορτοκαλιού
2 ασπράδια μεγάλων αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κγ κρεμόριο
12 γρ. κρυσταλλικό υποκατάστατο ζάχαρης
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αναμειγνύουμε την καρύδα, τα καρύδια, την κρέμα και το εκχύλισμα σε ένα μπωλ.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ρίχνουμε το κρεμόριο και το γλυκαντικό λίγο λίγο, χτυπώντας μέχρι να σφίξει εντελώς και γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το μείγμα της καρύδας ανακατεύοντας απαλά.
Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε μέγεθος καρυδιού.
Ψήνουμε για 10'-12' ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα κι από κάτω έχουν γίνει χρυσαφί. Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
This entry was posted
on Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2024
and is filed under
Γλυκά κεράσματα
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.